1. Hoe word ik freelancer?

Help! Hoe word ik freelancer?

Lijkt het je leuk om via Job2daY aan de slag te gaan? De eerste drie keer kun je nog werken zonder dat je officieel als freelancer staat ingeschreven. Ideaal om uit te proberen of deze manier van werken bij jou past. Daarna heb je echter een btw-nummer nodig.

Het aanvragen van een btw-nummer kan op twee manieren: via de Belastingdienst en via de Kamer van Koophandel. We leggen beide manieren graag voor je uit. Wil je meer weten over het verschil tussen een btw-nummer en een KvK-inschrijving? Lees dan hier verder.

1. Kamer van Koophandel

De Kamer van Koophandel (KvK) helpt en informeert ondernemers. Je eigen eenmanszaak inschrijven begint dan ook op de website van de KvK. Maar let op! Dit kost je eenmalig 50 euro. Maak een afspraak bij de Kamer van Koophandel in jouw regio en vul van tevoren het inschrijfformulier in. Tijdens je afspraak controleert een KvK-medewerker je identiteitsbewijs en bespreek je samen wat je wilt gaan doen. Na het gesprek krijg je van de KvK je btw-nummer. De Belastingdienst moet dit nummer eerst nog bevestigen.

2. De Belastingdienst

In tegenstelling tot een inschrijving bij de Kamer van Koophandel is het aanvragen van een btw-nummer via de Belastingdienst gratis. Dit doe je met het formulier ‘Opgaaf startende onderneming’. Nadat je het formulier hebt ingevuld, bekijkt de Belastingdienst jouw aanvraag. Na zo’n vijf werkdagen krijg je bericht over de belastingen waarmee jouw onderneming te maken krijgt.


Is het allemaal gelukt en heb je je btw-nummer binnen? Gefeliciteerd! Nu kun je onbeperkt Jobs scoren. Vergeet je btw-nummer niet op te nemen in je profiel!

Maar ik heb al een btw-nummer

Misschien ben je al ondernemer en heb je daardoor al een btw-nummer.
Perfect! Vul dit nummer in op je profiel. Kun je daarna meteen aan het werk!

Heb je vragen of kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op ons contact formulier. We helpen je graag verder!